Такі огірочки завжди з’їдаються першими: салат з огірків на зиму, як свіжий
Поки не закінчився сезон, обов’язково приготуйте салат з огірків на зиму – по-корейськи, з часником, помідорами, без стерилізації та варки.
Салат на зиму з огірків можна готувати в будь-яких інтерпретаціях. Хтось полюбляє гостренький, з часничком або приправами, комусь подобається з томатами, а хтось шукає до непристойності простий рецепт, щоб довго не возитися. Ми зібрали кілька рецептів салатів на будь-який смак.
Салат з огірків на зиму без стерилізації та варки
Виходить такий салат з огірків на зиму як свіжий, готується дуже просто і з’їдається “на ура”.
Інгредієнти:
- 2 кг огірків;
- 3 цибулини;
- пучок кропу (середній);
- 130 г (3 головки) часнику;
- 125 г (5 ст. л. з гіркою) цукру;
- 50 г (2 ст. л.) солі;
- 70 мл оцту 9%.
Із цієї кількості вийде 3 банки об’ємом 700 г.
Огірки нарізати кружальцями, цибулю – на чверть-кільця. Додати дрібно рубаний часник і кріп, сіль, цукор, оцет і все перемішати. Накрити кришкою і поставити в холодильник на 12 годин – за цей час огірки пустять сік.
Дістати огірки з холодильника, ще раз перемішати і розкласти по стерилізованих банках. Щільно утрамбувати, зверху влити сік. Закрити стерилізованими кришками твіст-офф (для закупорювання банок із різьбленням) або закатати звичайними закаточними.
Зберігати таку консервацію потрібно в холодильнику або льосі, у прохолодну погоду можна на балконі.
Салат з огірків на зиму по-корейськи
Любителям пряного сподобається смачний салат по-корейськи на зиму. Рецепт цього зимового салату також дуже простий – для нього потрібні лише огірки, морква і цибуля.
Інгредієнти:
- 3 кг огірків;
- 500 г (4 шт.) моркви;
- 500 г (5 великих шт.) цибулі;
- 40 г (1,8 ст. л.) солі;
- 70 г (3 ст. л.) цукру
- 160 мл оцту 9%;
- 50 г приправи для моркви по-корейськи (без солі);
- 230 мл рафінованої олії (без запаху).
Огірки нарізати за допомогою хвилястої фігурної насадки, цибулю – тонкими півкільцями, моркву натерти на тертці як для моркви по-корейськи. Змішати всі овочі, додати сіль, цукор, приправу, оцет і олію. Залишити на 2-4 години, періодично помішуючи – овочі мають пустити сік.
Розкласти по стерилізованих банках, закрити кришками твіст-офф (для закупорювання банок із різьбленням) або накрити закаточних кришками (не закатувати). Поставити банки в каструлю, залити водою по горлечко і довести її до кипіння. Кип’ятити протягом 10 хвилин. Вийняти і закатати, якщо використовуєте закаточні кришки.
Зберігати можна в коморі, підвалі або погребі.
Салат з огірків і помідорів на зиму
У цьому рецепті мікс-салату овочі викладають шарами в банку, а потім додають спеції та прянощі.
Інгредієнти:
- огірки;
- помідори;
- цибуля.
Для маринаду на банку 0,5 л:
- 1 ч. л. цукру;
- 1 ч. л. солі;
- 1 ст. л. оцту 9%;
- 2 ст. л. олії (без запаху).
Огірки нарізати кружальцями, помідори шматочками, цибулю – півкільцями. Викласти в стерилізовані банки шарами, чергуючи їх. Покласти в кожну банку сіль, цукор, оцет і олію, залити окропом. Прикрити зверху закаточними кришками, поставити в каструлю, налити воду і довести до кипіння. Стерилізувати 5-7 хвилин. Вийняти банки й закатати.
Салат з огірків на зиму з часником
Любителям гостренького припаде до душі цей рецепт салату з огірків.
Інгредієнти:
- 4 кг молодих огірків;
- 200 г олії;
- 200 г цукру;
- 200 мл оцту 9%;
- 100 г (4 ст. л.) солі;
- 1 ст. л. гірчиці;
- 2 ч. л. меленого чорного перцю;
- 1 склянка роздавленого часнику.
Вихід – 5 л банок готового салату.
Огірки потрібно розрізати навпіл, а потім – уздовж на чотири частини. Додати сіль, цукор, олію, оцет, гірчицю, перець, часник і все перемішати. Залишити маринуватися на 4 години, потім розкласти по стерилізованих банках. Поставити в каструлю для стерилізації, стерилізувати 15 хвилин. Вийняти й закатати.
Comments (0)