Не пшениця: з чого приготувати “ліниву кутю”, щоб було смачно і не пріти на кухні
Кутю можна готувати з різних круп, у тому числі з булгуру
Кутя на Різдво найчастіше готується з цілих зерен пшениці. Пшениця, особливо необроблена, готується досить довго. Та і приготувати її смачно — той ще виклик.
Тому можна трохи заощадити час і використати булгур. Ця крупа робиться теж з пшениці, але готується вона значно швидше і значно простіше. “Телеграф” розповідає, як приготувати з булгуру смачну кутю.
Інгредієнти:
- булгур — 2 склянки
- вода — 4 склянки
- цукор — до смаку
- родзинки — 50 г
- курага — 50 г
- мак — 50 г
- мед — 40 г
- горіхи волоські — 70 г
Спосіб приготування:
- Булгур залийте водою. Готуйте на середньому вогні після закипання 15-20 хвилин. Ще один варіант — проварити крупу 10 хвилин, а потім накрити кришкою та ще 20 хвилин не чіпати. Крупа дійде до готовності сама.
- Готовий булгур залишаємо охолодитись. Коли він буде теплим, але не гарячим, вмішайте мед.
- Мак заливаємо окропом. Коли вода охолоне, зливаємо воду. Перетираємо його з цукром — вручну або блендером.
- Горіхи обсмажуємо на сухій сковороді та нарізаємо ножем. Курагу та родзинки заливаємо окропом. Просушуємо на паперових рушничках.
- У великій мисці з’єднуємо булгур, перетертий мак, горіхи, родзинки та заздалегідь нарізану курагу. Ретельно перемішуємо.
На смак така кутя відрізняється від класичної, вона має цікаву текстуру.
Comments (0)